Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2007

Internet Traffic Filtering


Σάββατο σήμερα και ήρθε η στιγμή να γράψω το post του άρθρου που μου έκανε εντύπωση αυτή την εβδομάδα. Το post του άρθρου....χαχα μου άρεσε αυτό. Το θέμα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον έχει να με τον μεγάλο αδερφό του internet.

Όλα ξεκινούν από τη Γαλλία, η οποία επιδιώκει την online παρακολούθηση των χρηστών του www,με τη χρήση ενός σύγχρονου συστήματος "net traffic filtering". Ο τελικός στόχος είναι η αντιμετώπιση της πειρατείας.

Μια ανεξάρτητη αρχή θα αναλάβει την διαχείριση του συστήματος καθώς και την ανάλυση των πληροφοριών, βάση των οποίων θα μπορεί να αποφασίζει αν θα αναστέλλει ή θα διακόπτει την πρόσβαση στο internet των χρηστών που έχουν "ανυπότακτη" συμπεριφορά.

Η Γαλλική ένωση καταναλωτών χαρακτήρισε την απόφαση αυτή καταστρεπτική για την ελευθερία, αντιοικονομική και επικίνδυνη για την πορεία του ψηφιακού κόσμου.

Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ με την καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ενός μουσικού κομματιού, μιας κινηματογραφικής ταινίας ή ότι άλλο. Η internet-ική αστυνομία, η οποία βρίσκεται πάντα 10 βήματα πίσω από κάθε νέα εφαρμογή που θα κάνει το ντεμπούτο της στο www, μάλλον θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιχειρεί να λύσει. Όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να γίνει αν ένας απλός hacker χρησιμοποιήσει το δικό μας IP για να πραγματοποιήσει μέσω αυτού παράνομα downloads ή uploads!!!

Θα χτυπήσει την πόρτα σας ένα πρωί το FBIF - "Federal Bureau of Internet Filtering" και θα σας ακούγονται όλα κινέζικα. Το να υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας ή της παιδικής πορνογραφίας το καταλαβαίνω και μάλιστα το στηρίζω χωρίς καμία ανοχή!! Αλλά το γενικό filtering του download και upload log file, είναι λίγο τραβηγμένο. Δηλαδή όλα τα transactions του I-Banking ή του Online shopping θα αποκτήσουν επίσημα τον Big Brother τους!!! Θα μου πείτε μα και τώρα γίνεται αυτό. Οκ και τώρα γίνεται, πρέπει όμως να το κάνουμε και official??

Αυτό μου κάνει λίγο Huge Brother όχι απλά Big Brother!!!

Τα λέμεεε!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα