Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007

"The Power Of Blog"


Άργησα λίγο να γράψω αυτή τη φορά από Σάββατο το πήγα Δευτέρα τι να κάνω...τρέχω και δεν φτάνω. Τώρα θα μου πεις και τα σκυλιά τρέχουν πίσω από τα αυτοκίνητα, όταν τα φτάσουν μπορούν να τα σταματήσουν, όχι φυσικά, άρα σταμάτα να τρέχεις και χαλάρωσε!!! Anyway, σήμερα εντύπωση μου έχει κάνει το “The Power Of Blog” θυμάται κανείς το τραγούδι “The Power Of Love” της Celine Dion, εε κάπως έτσι.....


Η δύναμη του blog τελικά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορούσα να φανταστώ. Ok κάνουμε την πλάκα μας, ο καθένας μας γράφει αυτό που θέλει ανοίγοντας έτσι ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Όμως η τελευταία “κινητοποίηση” που έγινε από τους Έλληνες bloggers απέναντι στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάντα πίστευα ότι είναι λίγοι αυτοί που διαβάζουν ένα blog στο net, κάθε άλλο όμως. Άκουσα αρκετούς συνανθρώπους μας, άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, να συζητούν στο super market, στο δρόμο, σε καφετέριες για κάποιο blog, που τους προτρέπει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου, να κατεβάσουν το γενικό του σπιτιού τους για ένα τέταρτο της ώρας. Με αυτό τον τρόπο θα δώσουν το μήνυμα, ότι αυτή η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ τους ενοχλεί. Μπορεί να το κάνουν από περιέργεια, απλά για να δουν τι θα γίνει, ίσως από αγανάκτηση, όποιο και από τα δύο και να είναι, ένα είναι σίγουρο, το μήνυμα θα φτάσει εκεί που πρέπει. Μπορεί να μην γίνει τίποτα, μπορεί όμως και να αλλάξει κάτι. Μην ξεχνάτε το moto του lotto....και αν σου κάτσει?? Αν σου κάτσει λοιπόν θα έχεις σταματήσει το χέρι της ΔΕΗ. Αν δεν σου κάτσει όμως έχεις κάνει μια καλή αρχή, έχεις μπει στο κλίμα. Δημοκρατία έχουμε και μπορούμε να λέμε και να γράφουμε ελεύθερα την γνώμη μας χωρίς να προσβάλουμε θεσμούς και συνειδήσεις πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια. Απόλυτα λογικό λοιπόν να δώσουμε ένα μήνυμα ενός δεκαπεντάλεπτου χωρίς ρεύμα από τις οικίες μας.


Φανταστείτε λοιπόν τι δύναμη έχουμε όλοι μαζί σαν καταναλωτές ή χρήστες κάποιος υπηρεσίας, αν αποφασίσουμε να μην αγοράσουμε για 10 μέρες ένα προϊόν ή να μην κάνουμε χρήση κάποιας υπηρεσίας, τι έχει να γίνει.

Στην οικονομία η προσφορά και η ζήτηση είναι οι δύο βασικοί άξονες που καθορίζουν τις τιμές σε υπηρεσίες και αγαθά. Ο ένας άξονας είναι στα χέρια μας και αυτός ο άξονας είναι η ζήτηση. Η μικρή ζήτηση ενός αγαθού που υπάρχει σε αφθονία, στο βάθος του χρόνου θα χαμηλώσει την τιμή του. Η καθόλου ζήτηση, μπορεί να το εξαφανίσει από το χάρτη της αγοράς!!! Έτσι για να μην μείνει το προϊόν στο ράφι για πάντα, θα προτιμηθεί μια σχετική μείωση της αξίας του. Καλύτερα μικρότερο κέρδος, από το καθόλου κέρδος.

Φυσικά αυτό στην περίπτωση της ΔΕΗ δεν ισχύει, εκτός αν μου πείτε να πάμε το 15λεπτο διαμαρτυρίας με λαμπάδες μέχρι το Πάσχα!!! Πάντως έγινε μια καλή αρχή ομαδικής διαμαρτυρίας για τις τιμολογιακές αυξήσεις στη ΔΕΗ, όπως τότε με την συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τις φωτιές του καλοκαιριού.

Δεν κλείνεται ρε παιδιά και τους διακόπτες άλλο ένα δεκάλεπτο για την Ολυμπιακή τώρα που σας έπιασα ζεστούς, πετάει από το 1957 κρίμα δεν έιναι....ε???


Τα λέμεεε


ΥΓ 1

Η ιδέα διαμαρτυρίας για την ΔΕΗ από ότι έχω διαβάσει και εγώ σε διάφορα blogs ξεκίνησε από την Ένωση Καταναλωτών Νέο ΙΝΚΑ, που σκοπεύει μάλιστα να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις στο προσεχές μέλλον. Εύγε και εις άλλα με υγεία!!!


ΥΓ 2

Η θυσία για μένα δεν είναι τα 15 λεπτά χωρίς ρεύμα......γιατί το laptop μου βαστάει και κανα 2ωρο μακρυά από την πρίζα!!! Στο ADSL θα γίνει η θυσία....τι να κάνουμε το Wi-Fi θέλει ρεύμα.....ακόμα....ένα 15λεπτό είναι θα περάσει!!! ;-)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα