Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008

Ειδήσεις θέλω όχι σαπουνόπερα!!!


Καλημέρα,
με αφορμή την χτεσινή δολοφονία του γνωστού Έλληνα ηθοποιού μέσα στο σπίτι του, ξύπνησε ξανά μέσα μου, η αηδία που προκαλεί η περιγραφή των ειδήσεων παντός είδους από την Ελληνική τηλεόραση, με εξαίρεση τις ΕΤ-ΝΕΤ (και πάλι όχι πάντα).

Οι περιγραφές τους έχουν φτάσει σε σημείο Hollywood και για να λέμε και την αλήθεια αρκετές φορές το έχουν ξεπεράσει και αυτό!!! Όταν βλέπω ειδήσεις από την τηλεόραση, λέμε τώρα όταν, γιατί αυτό δεν συμβαίνει συχνά, προτιμώ το internet για την ενημέρωση μου, μου έρχεται τρέλα με την μουσική υπόκρουση και τις απίστευτες ατάκες. Πολλές φορές η μουσική πίσω από μια είδηση, είναι από το έργο "The Rock" με πρωταγωνιστές τους Sean Connery και Nicolas Cage. Μόνο που στο έργο η ιστορία ήταν σενάριο και την είδαμε για να περάσουμε την ώρα μας, χωρίς φόβο και πάθος.

Εδώ όμως μιλάμε για πραγματική είδηση και όχι ευφάνταστη ιστορία. Οι πρωταγωνιστές της όποιας είδησης είναι πραγματικά πρόσωπα που ζουν-ζούσαν ανάμεσα μας. Οφείλουμε να σεβαστούμε το όνομα του οποιουδήποτε! Οφείλουν να σεβαστούν τους τηλεθεατές! Ειδήσεις θέλω να ακούσω και να δω και όχι σαπουνόπερα. Τώρα θα μου πείτε και γιατί δεν το κλείνεις το ρημάδι ρε μεγάλε και μας ζαλίζεις με τα post σου! Είπαμε αυτό κάνω....το κλείνω, όμως δεν μπορώ και να μην το σχολιάσω, είμαι σίγουρος ότι πολλοί/πολλές έχουν την ίδια άποψη με εμένα. Ακόμα και αν δεν έχουν, ίσως διαβάζοντας να την αποκτήσουν, καλό θα μας κάνει, κακό αποκλείεται.

Και για να γίνω πιο σαφής θα σας περιγράψω μια είδηση για να δείτε το υπέρμετρο μέτρο των ειδήσεων της TV.

Την σημερινή υπέροχη καλοκαιρινή μέρα του Ιούνη, διάλεξε ο χάρος να χτυπήσει την πόρτα του. Δεν είδε το νεαρό της ηλικίας του. Δεν τον σταμάτησαν τα ανεκπλήρωτα όνειρα που είχε κάνει για τη ζωή του. Όπως το φθινοπωρινό φύλλο πέφτει ανυπεράσπιστο στο έδαφος για να σβήσει και να χάσει το ζωτικό χρώμα του έτσι και αυτός ανυπεράσπιστος και ανυποψίαστος δέχθηκε το σκληρό χτύπημα της μοίρας του. Ο στυγνός δολοφόνος δεν δίστασε με 7 θανάσιμες σφαίρες να του κόψει το νήμα της ζωής και να βυθίσει στο πένθος την άμοιρη οικογένεια. Ο "Τάδε" βρέθηκε στο σπίτι του νεκρός από την σύζυγο του και τα τρία τους παιδιά. Φορούσε αθλητικά παπούτσια χρώματος κόκκινου καθώς και άσπρη καλοκαιρινή βερμούδα, χωρίς τσέπες.
(Σε όλα τα παραπάνω βάλτε και μουσική υπόκρουση το soundtrack της ταινίας "The Rock"...εε πάει για 12 όσκαρ, δεν το συζητάω)

Η ίδια παραπάνω είδηση αν είχε μεταδοθεί σαν είδηση και όχι σαν σαπουνόπερα.

Σήμερα βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του ο "Τάδε" στα "τόσα" του χρόνια. Ο δολοφόνος τον πυροβόλησε από σχετικά μικρή απόσταση με 7 σφαίρες . Τραγικές φιγούρες η γυναίκα και τα τρία του παιδιά. Ο "Τάδε" ήταν μόλις ΧΧ ετών. Οι Ελληνικές αρχές έχουν βάσιμες υποψίες ότι ο δράστης πρέπει να είναι από το κοντινό περιβάλλον του θύματος. Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα πάνω σε αυτή την υπόθεση θα μας δώσει η Ελληνική Αστυνομία όταν αυτό κριθεί σκόπιμο και δεν θα δυσχεραίνει το έργο της.

Σας μετέδωσα την ίδια είδηση με τις ίδιες απαράλλακτες παραμέτρους. Απλά στο ένα κείμενο την έκανα σαπουνόπερα-λάστιχο.....δηλαδή την ξεφτίλισα, ενώ στο δεύτερο κείμενο απλά άσκησα δημοσιογραφία και όχι σκηνοθεσία.

Κανάλια μου αλλάξτε το σκηνικό σας όσο είναι νωρίς....ο κόσμος αλλάζει!!! Στο τέλος μεγάλα κανάλια (σε τηλεθέαση εννοώ) θα καταλήξουν να έχουν είδησης που δεν θα τις βλέπουν ούτε στα πανηγύρια....το internet-tv-ondemand είναι προ των πυλών....ξυπνήστεεεε.

Τα λέμεεε!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα