Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

fanela al tsantiri news


Όσοι από εσάς είχατε την τύχη να δείτε το Αλ τσαντίρι news χτες το βράδυ, 14 Οκτωβρίου 2008 θα καταλάβατε ότι ήταν ένα εντελώς διαφορετικό επεισόδιο, αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο στο Λάκη Λαζόπουλο. Όποτε κάθομαι να παρακολουθήσω την καυστική του σάτιρα κάθε Τρίτη βράδυ πάντα στο τέλος της βραδιάς έχω την ίδια ακριβώς άποψη, ο Λάκης είναι πάντα μέσα στο μυαλό του μέσου Έλληνα. Εκφράζετε με τον πλέον απλούστερο και άμεσο τρόπο, έτσι όπως θα ήθελε να εκφραστεί ο καθένας μας απέναντι σε κάποιον πολιτικό, απέναντι στο σύστημα, απέναντι σε μια κατάσταση.

Όμως όταν μας συμβαίνει κάτι πολύ "χοντρό" όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας, αδυνατούμε να το συλλάβουμε, αδυνατούμε να αποκωδικοποιήσουμε το αίσθημα σε λέξεις και όταν αυτό επιτυγχάνετε δεν γίνεται πάντα με τις καλύτερες λέξεις που απαρτίζουν το λεξιλόγιό μας. Ο Λάκης λοιπόν με την εξυπνάδα, την ευφράδεια του λόγου, μα πάνω από όλα με μια γερή δόση σάτιρας, καυτηρίασε όλη την Ελληνική πραγματικότητα, αυτή που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας σήμερα, σε όποια όχθη του ποταμού και αν βρισκόμαστε.

Στο πλατό της εκπομπής βρέθηκε ο κύριος Τατούλης, ο οποίος προς το τέλος της εκπομπής δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τον οικοδεσπότη. Δεν θα σταθώ και δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις του κύριου Τατούλη, μιας και δεν είναι αυτό το μείζον θέμα στο post μου. Το θέμα και η ουσία βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο ο Λάκης υπέβαλε τις ερωτήσεις του, ένα τρόπο που δεν έχουμε δει ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση (τουλάχιστον όχι εγώ μέχρι χτες) ούτε από δημοσιογράφο σε δημοσιογραφική εκπομπή. Δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να υποβάλει απλά και εύστοχα ερωτήματα που απορρέουν από την καθημερινότητα μας, το έκανε όμως σαν απλός πολίτης και όχι σαν δημοσιογράφος, όπως ακριβώς θα το έκανε ένας περαστικός στο δρόμο, καυστικά και αφοπλιστικά.

Όλοι οι δημιουργοί ενός ηχητικού podcast ή κάποιου blog τρέχουμε στο google analytics να δούμε πόσοι μας άκουσαν, πόσοι μας διάβασαν, όχι γιατί έχουμε από πίσω μας ένα μηχανάκι της AGB, όχι γιατί θα θησαυρίσουμε, όχι γιατί το blog μας θα γίνει εφημερίδα στα περίπτερα, απλά γιατί θέλουμε να δούμε πόσοι ασπάστηκαν ή ταυτίστηκαν με τις σκέψεις και τις ιδέες μας. Τα σχόλια για μας σε κάποιο post είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση, το κάνουμε για τη φανέλα, παίζουμε για την "φανέλα". Χτες λοιπόν το βράδυ αισθάνθηκα ότι ο Λάκης Λαζόπουλος έπαιζε για τη "φανέλα" ειδικά στο τέλος ...

...Αλτσαντιριώτες Αλτσαντιριώτησες γεια σας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα