Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Dead or Deed?

Στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας, New York Times διάβασα το άρθρο με τίτλο, An Upside to Greece’s Predicament?  , δημοσιευμένο στις 23 Μαρτίου 2010. Κάποια σημεία του μου έκαναν εντύπωση και σας τα παραθέτω. Αν θέλετε να διαβάσετε όλο το αρχικό άρθρο, που κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να το πράξετε ένα κλικ εδώ! Πολλές φορές για να έχεις ολόκληρη την εικόνα του παζλ, καλό είναι να μαθαίνεις πως βλέπουν οι άλλοι την κατάστασή σου, τέλμα ή ευκαιρία;

Το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ τοποθέτησε την Ελλάδα στην 71η θέση για το διάστημα 2009-10 στην έκθεσή του για την ανταγωνιστικότητα, από την 67η θέση που κατείχε η χώρα μας το προηγούμενο έτος.
Το μερίδιο της χώρας όσων αφορά τις εξαγωγές έχει βυθιστεί κατά ένα τέταρτο από το 2000, σύμφωνα με τον Michael Dicks, επικεφαλής των οικονομικών ερευνών της Barclays Wealth, στο Λονδίνο. Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης
πολύ χαμηλά στην προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών.
Διάφοροι επιχειρηματίες λένε ότι είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, αν και μόνο αν, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να βοηθήσει. Η χώρα έχει κάποια πλεονεκτήματα. Οι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν μεταξύ των χαμηλότερων στην Δυτική Ευρώπη - παρόλα αυτά η παραγωγικότητα είναι σε χαμηλό επίπεδο - επίσης ο πληθυσμός της είναι σχετικά  καλά εκπαιδευμένος.
"Η ευκαιρία   είναι   εδώ.  Τα   τεχνικά  μέσα  είναι   εδώ,   οι   ανθρώπινοι       πόροι 
είναι εδώ ", δήλωσε ο Paul Wright, διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, μια καναδική εταιρεία που θέλει να αναπτύξει ένα ορυχείο στην ανατολική Ελλάδα. "Αυτό που χρειάζεται είναι μια απόδειξη της πολιτικής βούλησης." 


Άρα, πλεονεκτήματα ως χώρα έχουμε, μορφωμένοι είμαστε ήδη, δεν χρειάζεται να μας εκπαιδεύσουν περισσότερο. Τεχνικά μέσα έχουμε, φτηνοί είμαστε αφού οι μισθοί στην Ελλάδα παραμένουν μεταξύ των χαμηλότερον στην Δυτική Ευρώπη, τώρα θα τους χαμηλώσουμε ακόμα περισσότερο....say no more, don't you get it?

Υ.Γ. Eldorado Gold? Έχει χρυσό η Ελλάδα μας; Πάνω που είπα πως κάτι κατάλαβα...με μπερδέψατε πάλι!!!


Bookmark and Share

Creative Commons License

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα