Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

νοοτροπία, mentality, mentalité, mentalità, mentalität, عقلية No.2

Επανέρχομαι στο προηγούμενο post με θέμα τι άλλο φυσικά, την Ελληνική νοοτροπία! Τώρα θα μου πεις μόνο εμείς κάνουμε τέτοια κουλά; Όχι σίγουρα και άλλοι φίλοι μας Ευρωπαίοι κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Όμως όπως θα έλεγε η κλασική Ελληνίδα μαμά..."δεν με ενδιαφέρουν τα άλλα τα παιδιά, με νοιάζει εσύ να κάνεις το σωστό", έτσι και νοιάζομαι για εμάς και όχι για τους άλλους!!! 

Κλασική περίπτωση βλάβης...εεε συγνώμη parking ήθελα να πω. Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε βρεθεί στην δυσάρεστη
θέση να έχουμε φτάσει στον προορισμό μας και να ψάχνουμε σαν τρελοί για μια θέση. Αρκετές φορές ο χρόνος εύρεσης μιας θέσης parking είναι περισσότερος από την ίδια την διαδρομή! Όπως και να έχει όμως αυτό δεν δικαιολογεί το διπλοπαρκάρισμα, το να κλείνουμε θέσεις στάθμευσης έξω από σπίτια, υπηρεσίες, τράπεζες, νοσοκομεία κτλ. Αρκετές φορές...
 ...στα μεγάλα καταστήματα υπάρχουν πάντα κοντά στην είσοδο του καταστήματος θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς επίσης και θέσεις για οικογένειες που έχουν μωρά με καρότσι. Σχεδόν πάντα αυτές οι θέσεις είναι κατειλημμένες και αυτοί που τις χρησιμοποιούν ουδεμία σχέση έχουν με ειδικές περιπτώσεις. Δεν ζω στη Σουηδία, έχω φάει και εγώ τον πολύτιμο μου χρόνο για μια θέση στον ήλιο της πολυπόθητης θέσης. Αλλά το να κλείνεις κάποιον, να κάνεις χρήση θέσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, μόνο και μόνο γιατί βιάζεσαι, αυτό είναι απαράδεκτο και εγωιστικό. 

Στη φωτογραφία που πλαισιώνει το κείμενο σήμερα, βλέπουμε μια άλλη ξεχωριστή κατηγορία. Είναι η κατηγορία έφτασα, βρήκα θέσεις, έκλεισα μερικές, και επειδή βαριέμαι να σταθμεύσω σωστά το κάρο μου, εσείς άντε να κουρεύεστε!!!

Ευχαριστώ τη Μαρία που στέλνοντας μου αυτή τη φωτογραφία έγινε η αφορμή να θυμηθώ και να σας θυμίσω πως οι δρόμοι και οι χώροι στάθμευσης δεν είναι μόνο για το δικό μας κάρο, υπάρχουν και άλλα!!!

Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. 

Bookmark and Share


Creative Commons License
Το κείμενο,νοοτροπία, mentality, mentalité, mentalità, mentalität, عقلية No.2 από το http://sine-mora.blogspot.com/ διέπεται από την άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Ετικέτες , , , , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα