Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

O tempora o mores

Το άσχημο είναι τις περισσότερες φορές μαζί με το άδικο να χάνεται και το δίκαιο! Δικαίωμα σου είναι να διαδηλώνεις, δικαίωμά σου ΔΕΝ είναι να σκοτώνεις!!! Έχει βουίξει ο τόπος, στα σημερινά επεισόδια (05 Μαΐου 10) στο κέντρο της Αθήνας, έχασαν τη ζωή τους 3 συνάνθρωποι μας, μετά από φωτιά που ξεκίνησε σε τράπεζα μετά από έκρηξη μολότοφ. Εγκλωβίστηκαν στην τράπεζα χάνοντας τις αισθήσεις τους από τις αναθυμιάσεις, χάνοντας έτσι και τη ζωή τους. 
   Η μια κοπέλα ήταν και έγκυος στον 4ο μήνα, άρα οι νεκροί είναι τέσσερις! Δεν μπορώ να πιστέψω, πως πολίτες μιας δημοκρατικής κατά τα άλλα χώρας, έφυγαν το πρωί από το σπίτι τους και το μεσημέρι βρέθηκαν σε εμπόλεμη ζώνη. Απαράδεκτο να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι κατ' αυτό τον τρόπο. Είναι οδυνηρό, είναι τραγικό, είναι άδικο. 
   Είναι άδικο να χάνεις τον άνθρωπό σου, επειδή βρέθηκε στο λάθος μέρος, την λάθος ώρα γιατί απλά εργαζόταν εκεί.  Είναι άδικο να πληρώνεις για κάτι που δεν χρωστάς και μάλιστα με τη ζωή σου. Ας μην άνοιγε καμία τράπεζα στο κάτω κάτω της γραφής σήμερα στην Αθήνα, προς όφελος των εργαζομένων της και μόνο! Τι θα πείραζε, ούτως η άλλως ποιος θα πήγαινε για οικονομικές συναλλαγές σήμερα; Απ' ότι άκουσα στις ειδήσεις το κτήριο ήταν διατηρητέο και λόγω της ιδιότητάς του αυτής ΔΕΝ μπορούσε να έχει ρολά προστασίας. Τράπεζα χωρίς ρολά, μάλιστα το μάθαμε και αυτό. Είναι άδικο όταν χρωστάει το κράτος να μπορεί να σου πάρει και τα σώβρακα. Είναι άδικο όταν σου χρωστάει το κράτος να πρέπει να έχεις πολύ υπομονή και πολλά λεφτά για ασφαλιστικά μπας και πάρεις τα λεφτά σου! Είναι άδικο να σπουδάζεις μόνο και μόνο
για να βλέπεις το πτυχίο σου στον τοίχο ως πίνακα αφηρημένης τέχνης. Είναι άδικο όταν σταθείς τυχερός και βρεις μια δουλειά σχετική με τις σπουδές σου ή το αντικείμενό σου, αυτομάτως να χαρακτηριστείς προνομιούχος, ενώ στην ουσία θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Είναι άδικο επειδή δουλεύεις σε τράπεζα να σε θεωρούν υπεύθυνο για τα δεινά που ενδεχομένως μπορεί να έχει προκαλέσει μια τράπεζα ως επιχείρηση, στο κάτω κάτω της γραφής αυτό είναι, μια επιχείρηση, αν θες "ψωνίζεις" αν πάλι δεν θες  "δεν ψωνίζεις", το παπάκι, το ποδήλατο ή ακόμα καλύτερα τα Μ.Μ.Μεταφοράς θα σε πάνε εξίσου εκεί που πας. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να μοιραστώ με εσάς ένα post του Του Γιάννη Ξανθούλη, Επιτέλους φτωχοί! Διαβάστε το, το αξίζει!!!

Τα θερμά μου συλληπτήρια στις οικογένειες των άτυχων συνανθρώπων μας, εύχομαι να συλληφθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν με τον πλέον σκληρότερο τρόπο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει μια ζωή...κανείς! Bookmark and Share

Creative Commons License
Το κείμενο διέπεται από την άδεια  
Η φωτογραφία είναι από:

Ετικέτες

2 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/born-to-kill.html

5 Μαΐου 2010 - 11:37 μ.μ.

 
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια μοσχάρια βγήκαν στην τηλεόραση με τα ίδια προσωπεία και λένε τα ίδια και τα ίδια! Ποιο τραγικό πλήγμα στο τουρισμό ρε, ένα παιδί σκοτώθηκε στη κοιλιά της μάνας του και εσείς θέλετε να γυρίσει έτσι απλά η σελίδα και καλά για το καλό του τόπου; Η ανθρώπινη ζωή και μάλιστα διπλή δεν μπορεί να κοστολογηθεί με τίποτα! Όχι ρε δεν γυρίζουμε σελίδα, δεν έχει άλλες σελίδες, φτάσαμε στο οπισθόφυλλο! Η Αγγελική θα μπορούσε να είναι η γυναίκα, η αδερφή, η κόρη σας!!!

6 Μαΐου 2010 - 9:30 π.μ.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα