Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Πιλοτική μεταφορά ποδηλάτων στους συρμούς του Μετρό

     Πεντέμιση χρόνια μετά την πρώτη ποδηλατοπορεία με αίτημα την είσοδο ποδηλάτων στο ΜΕΤΡΟ, μετά από δεκάδες άλλες ποδηλατοπορείες, διαμαρτυρίες, επιστολές, συναντήσεις, μετά την κινητοποίηση των Ποδηλατ-ισσ-ών και πολλών άλλων οργανώσεων και ατόμων,το υπουργείο μεταφορών επέτρεψε την μεταφορά ποδηλάτων στους συρμούς του ΜΕΤΡΟ! Το ωράριο είναι εξαιρετικά περιορισμένο (Τετάρτες μετά τις 18.00 και Κυριακές μετά τις 12.00 το μεσημέρι) και η εφαρμογή είναι πιλοτική, αλλά, πολύ γρήγορα, οι υπεύθυνοι του μετρό θα διαπιστώσουν ότι τα ποδήλατα δεν ενοχλούν κανέναν. Οι ποδηλάτες και οι υπόλοιποι επιβάτες συνυπάρχουν αρμονικά, χωρίς προβλήματα. Οπως συνυπάρχουν και στον ΗΣΑΠ, στο ΤΡΑΜ και στον ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, στα βαγόνια των οποίων επιτρέπονται ποδήλατα όλες τις ημέρες και ώρες.
Πηγή: http://www.podilates.gr/?q=node/13938ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Από 1η Μαρτίου 2011 θα ξεκινήσει πιλοτικά η μεταφορά ποδηλάτων μέσα στους συρμούς του Μετρό, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια.
Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας. Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει 4 μήνες. Στο τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του εν λόγω μέτρου για πολίτες και ποδηλάτες. Ο κ. Βούγιας δήλωσε: «Το μέτρο θα διαφυλαχθεί, διαφημιστεί και προωθηθεί και από τους ίδιους τους ποδηλάτες. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό για όλους για να ενθαρρύνουμε την ποδηλατοκίνηση και να ενισχύσουμε τη ζωντάνια και τη χαρά της μετακίνησης με το μετρό. Μας ενδιαφέρουν οι συνδυασμένες μεταφορές. Είμαι βέβαιος ότι θα πάει πολύ καλά και ενδεχομένως να το επεκτείνουμε και σε κάποιες άλλες ώρες και μέρες, που δεν θα έχει συσσωρευμένη κίνηση.»
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2011

Ετικέτες , ,

1 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

I love this game :)

18 Μαρτίου 2011 - 10:50 μ.μ.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα